Jaetut unet

Näyttely Oulun taidemuseossa 5.10.2019-26.1.2020


Kuva © Heinon taidesäätiö

Adel Abidin, Petri Ala-Maunus, Ville Andersson, Elina Brotherus, Eeva-Riitta Eerola, Erno Enkenberg, Anna Estarriola, Susanne Gottberg, Alvar Gullichsen, Bo Haglund, Ilkka Halso, Markus Heikkerö, Tiina Heiska, Niilo Hyttinen, Petri Hytönen, Alpo Jaakola, Minna Jatkola, Anita Jensen, J.A. Juvani, Pekka Jylhä, Anssi Jääskeläinen, Otto Karvonen, Pekka Kauhanen, Markku Keränen, Markku Laakso, Ilkka Lammi, Jani Leinonen, Juhani Linnovaara, Pekka Luukkola, Susanna Majuri, Elina Merenmies, Jarmo Mäkilä, Jussi Niva, Sami Parkkinen, Tamara Piilola, Marja Pirilä, Markus Rissanen, Stiina Saaristo, Charles Sandison, Kim Simonsson, Mari Sunna, Iiu Susiraja, Päivi Takala, Pasi Tammi, Antti Tanttu, Anne Tompuri, Miikka Vaskola, Kari Vehosalo, Viggo Wallensköld, Henry Wuorila-Stenberg.


Heinon taidesäätiön kokoelma kuuluu Suomen merkittävimpiin nykytaidekokoelmiin. Kokoelma on kauppaneuvos Raimo Heinon ja rouva Raini Heinon sekä heidän poikansa galleristi, taidehistorioitsija Rauli Heinon keräämä. Kokoelmassa on yli 1400 teosta 223 taiteilijalta 1950-luvulta tähän päivään. Heinon pariskunta hankki ensimmäiset teoksensa 1970-luvulla ja siitä lähtien nykytaiteeseen painottunut kokoelma on karttunut reippaaseen tahtiin yhteisiin mieltymyksiin perustuen.  

Heinon taidesäätiön kokoelma tarjoaa monia erilaisia näkökulmia, joista Oulun taidemuseon näyttelyyn Jaetut unet - teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta on valittu ”surrealistinen” polku ilman, että teokset tai taiteilijat edustaisivat juurikaan perinteistä surrealismia. Näyttelyn ajatuksellisena lähtökohtana on ollut kirjailija Vladimir Nabokovin toteamus, että sana ”todellisuus” on käyttökelvoton ilman lainausmerkkejä. Taiteilijat ovat mestarillisia todellisuuksien luojia, venyttäjiä ja jakajia. Viidenkymmenen taiteilijan teoskokonaisuudessa voi sukeltaa mielikuvien, näkemysten ja kuvitelmien meressä ja hellittää hetkeksi arkitodellisuudesta, joka sekin on toisinaan ”aika surrealistista”. 

Näyttelyn on kuratoinut amanuenssi Elina Vieru. Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Oulun taidemuseo ja Heinon taidesäätiö. 

Näyttelystä Oulun taidemuseon nettisivustolla

Kokoelman taiteilijat

Lehdistön yhteystiedot


Kuvia näyttelystä

 
 • OULUN_TAIDEMUSEO YLEISKUVAT_-_1_VAIHE 4_IMG_3874-kopio-2

  Kuva © Heinon taidesäätiö
 • OULUN_TAIDEMUSEO YLEISKUVAT_-_1_VAIHE 14_IMG_3803

  Kuva © Heinon taidesäätiö
 • OULUN_TAIDEMUSEO YLEISKUVAT_-_1_VAIHE 22_IMG_3799

  Kuva © Heinon taidesäätiö
 • OULUN_TAIDEMUSEO YLEISKUVAT_-_1_VAIHE 27_IMG_3775

  Kuva © Heinon taidesäätiö
 • OULUN_TAIDEMUSEO YLEISKUVAT_-_1_VAIHE IMG_3707

  Kuva © Heinon taidesäätiö
 • OULUN_TAIDEMUSEO YLEISKUVAT_-_1_VAIHE 40_IMG_3714

  Kuva © Heinon taidesäätiö